Kattints a képre a nagyításhoz!
 

Műtárgysétány

A Nemzeti Múzeum belső tereit behálózó Műtárgysétány tárgyait több mint 40 múzeum küldte be. Mi kapcsolja össze a permetezőt, a bélyeget, a báli meghívót, a színházi látványtervet, a kerámiát, az ősmaradványt, a népi bútort, a táskarádiót és a kortárs festményt? A tárgyak együttese most azt mutatja meg, hányféleképp jelenhet meg a múzeumok gyűjteményében a kert, legyen szó művészetről, gazdálkodásról, utazásról, szórakozásról vagy épp a tudományról.
 
Túrázz az MNM épületében! Az ország múzeumain keresztül bejárhatjuk az egész országot. Jelszó: kert! Figyeld a jelzéseket!
 

Tudássétány

A különböző múzeumok sátrait összefonó pontgyűjtő kiránduláson arra sarkalljuk a családokat, hogy a művészet, az irodalom és a természet témakörében tegyenek kalandos felfedezéseket. A játékban résztvevő múzeumok izgalmas feladatokkal készülnek, és számtalan ajándék várja az érdeklődőket.
 
Kérj az Info-ponton (külső információs sátor!) pontgyűjtő füzetet, keresd a múzeumsátrakon a jelzéseket, válassz 10 múzeumot, oldd meg a feladatot és siess az ajándékért!